3 tips voor een slimme kantoorinrichting

Slim omgaan met je kantoorruimte heeft meerdere voordelen. Zo verhoog je de productiviteit van je werknemers, creëer je een fijne werksfeer en benut je de ruimte optimaal. In dit blog vertellen we je hoe je jouw kantoorruimte slimmer kunt indelen.

1. Verhoog de productiviteit

Je werkomgeving heeft een grote invloed op je productiviteit. Deze kun je dan ook verhogen door de kantoorruimte beter in te richten.

Een stimulerende omgeving stimuleert ook de productiviteit. Een aantal factoren zijn daarbij erg belangrijk; goede luchtkwaliteit, voldoende daglicht en fijne akoestiek zijn hier goede voorbeelden van. Verdiep je hier goed in bij het inrichten van je kantoor, want dit zijn een aantal basisfactoren die dienen als het fundament.

Creëer een ruimte waar je werknemers zich kunnen ontspannen. Onze hersenen hebben tijd nodig om informatie te verwerken en dat is waarom we pauzes moet houden. Een pauze werkt pas goed als je écht even de tijd neemt en je werkplek verlaat. Probeer dit te combineren met vitaliteit door bijvoorbeeld een tafeltennistafel of voetbaltafel neer te zetten.

2. Creëer een fijne werksfeer

We brengen gemiddeld 8 uur per dag door op ons werk. Zorg dus dat het voelt als een tweede thuis! Creëer een fijne en behaaglijke sfeer die past bij de identiteit van jouw bedrijf. Door kenmerkende meubels en accessoires te gebruiken, kun je jouw merk laten spreken op de werkvloer.

Een fijne werkplek creëer je ook door de ruime ergonomisch in te richten. Denk hierbij aan sta-bureaus en voldoende mogelijkheid om je eigen werkplek te kiezen.

3. Maak je kantoor flexibel

Door te spelen met flexibele elementen kun je ruimtes voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je met behulp van slimme systeemwanden van een vergaderruimte ook weer werkplekken maken en andersom.

Daarmee maak je je ruimte dus niet alleen slim, maar ook toekomstbestendig. Misschien groeit jouw bedrijf binnen een paar jaar hard en moet je toch ruimte vrijmaken voor meer werkplekken.

Naast dat je kantoor slim ingericht moet zijn, wil je natuurlijk ook dat het er mooi uitziet. In het maken van die combinatie zijn onze ruimtemakers gespecialiseerd. Ze maken doordachte en verrassende ontwerpen die écht werken voor jouw medewerkers. Wil je weten wat wij voor jouw kantoorruimte kunnen betekenen? Neem contact op. 

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 21 september 2020

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!