Goed ventileren op kantoor is belangrijk

Je hoort het de laatste tijd steeds meer: het is belangrijk om goed te ventileren. Is je kantoorpand goed geïsoleerd? Dan is er vrijwel geen sprake van natuurlijke ventilatie. Daarom is in de meeste kantoorpanden een ventilatiesysteem geïnstalleerd voor een gezonde werkomgeving. Goed ventileren doe je namelijk niet door even een raampje of deur open te zetten. Ventileren betekent dat er 24 uur per dag frisse en verse lucht in de ruimte aanwezig is. Waarom goed ventilatie belangrijk is lees je in dit blog.

Gezonde en frisse lucht

Goed ventileren is belangrijk voor de gezondheid van jou en je collega’s. Doe je dit niet, dan kunnen verschillende virussen, bacteriën of schimmels zich sneller ontwikkelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van allergie, luchtwegproblemen, vermoeidheid of hoofdpijn. Door goed te ventileren blijft de lucht binnen vers en zul je de gevolgen van gebrek aan ventilatie niet ervaren. Ook zal er meer zuurstof in de lucht aanwezig zijn. Dat is positief voor de gezondheid en het concentratievermogen.

Je merk versterken door middel van ventilatie?

Neem contact op

Werkgever moet voor gezonde werkomgeving zorgen

De werkgever is verplicht om voor een gezonde werkomgeving te zorgen. Dat betekent ook dat er voldoende luchtverversing moet zijn. Dit staat in de Arbowet beschreven. Hoe deze luchtverversing plaats moet vinden is niet bepaald. Wij raden aan om een goed en mechanisch systeem te installeren, dan weet je zeker dat er voldoende frisse lucht is.

Weet jij niet zeker of de lucht wel écht vers genoeg is? Je meet dit gemakkelijk met een CO2-meter. Deze meter waarschuwt ook wanneer er te weinig geventileerd wordt.

Kosten besparend

Door goed te ventileren kun je kosten op de energierekening verlagen. Vochtige en vervuilde lucht heeft namelijk veel energie nodig om op te warmen. Schone lucht daarentegen is sneller op te warmen, wat resulteert in een lagere energierekening.

Wij raden aan om in je (nieuwe) ruimtes een goed ventilatiesysteem te installeren. Zo blijven jij en je collega’s gezond en blijft de ruimte zelf ook gezond. Wij kunnen je advies geven op het gebied van ventilatie in kantoorruimtes. Neem hier contact op om mogelijkheden te bespreken.

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 12 augustus 2021

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!