Kantoortuinen post Covid-19

Het afgelopen anderhalf jaar is er veel veranderd. Zo werkten we van de ene op de andere dag massaal thuis. Ons vertrouwde ritme? Weg. We gingen op zoek naar nieuwe gewoontes. Langzaamaan gaan er steeds meer mensen naar kantoor. Maar de afgelopen tijd heeft ons allemaal aan het denken gezet. De ontwikkeling op het gebied van kantoren en thuiswerken kwam in een stroomversnelling. In dit blog vertellen we je meer over deze ontwikkeling en hoe dit effect heeft op de functie van het kantoor.

Het kantoor heeft ruimtes waar je met je collega’s bij elkaar komt en kunt samenwerken. Van brainstormen en meetings tot aan netwerken. Het is fijn om mensen om je heen te hebben, direct te overleggen en sociale contacten te onderhouden. Het kantoor is een plek om elkaar te ontmoeten, om samen te lunchen en koffie te drinken of een blokje om te gaan in de pauze.

Wat zien we veranderen?

We gaan weer terug naar kantoor, maar thuiswerken is onderdeel van het ‘nieuwe normaal.’ Deze overgang naar hybride werken is een belangrijke ontwikkeling. De meest voorkomende verhoudingen hierin zijn 50/50. Het kantoor krijgt hierdoor een andere functie dan voorheen. Moet je brainstormen, heb je een meeting of wil je netwerken; dan is het fijn om naar kantoor te gaan. Heb je veel individuele taken, dan kunnen de meeste goed thuis aan de slag zodat alle taken afgerond kunnen worden.

Hoe verandert de inrichting van het kantoor?

We nemen geen afscheid van het kantoor, externe werkplekken zullen blijven bestaan. We hebben immers contact met elkaar nodig. En dat is precies waarop het kantoor tegenwoordig meer en meer is ingericht: een ontmoetingsplek. Sommigen noemen het ook wel het ‘nieuwe clubhuis.’  Het is een plek waar je collega´s kunt ontmoeten, sociale contacten onderhoudt en waar je op een prettige en effectieve manier samenwerkt.  

Om dit te bewerkstelligen creëren we meer interactie- en ontmoetingsplekken. Heb je veel individuele taken? Dan kan het in veel gevallen effectief zijn thuis aan de slag te gaan.

Inspelen op werkgeluk en productiviteit

De ontwerpen onze Ruimtemakers spelen in op de behoefte van de medewerkers. Werkgeluk en productiviteit verhogen zijn voor de Ruimtemakers prioriteit bij het maken van een doordacht kantoorontwerp. In elk ontwerp die onze Ruimtemakers maken zitten deze elementen verweven om jouw bedrijf bevorderen.

Hoe doen we dat dan precies? Wanneer we het hebben over werkgeluk, zijn de interactie- en ontmoetingsruimtes van groot belang. De behoefte aan deze plekken groeit, zeker sinds Covid-19. Het zorgt er namelijk voor dat mederwerkers zich verbonden voelen met elkaar op een veilige manier. Daarnaast is het belangrijk dat een kantoor veilig en inspirerend is.

De bevordering van productiviteit staat centraal als we werken aan de plattegrond van een kantoor. De indeling van werkruimtes, concentratieplekken, vergaderruimtes, flexkantoren en ontmoetingsruimtes zien we als een uitdagende puzzel. De routing en zichtlijnen krijgen een belangrijke rol want het totaal maakt of een ruimte werkt of niet.

Een eigen Ruimtemakers kantoor?

Door deze elementen samen te voegen krijg je een ontwerp die je bedrijf en het personeel bevorderd. Wil jij je eigen Ruimtemakers ruimte? Neem dan voor meer informatie contact met ons op.

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 6 december 2021

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!