Ruimtemaker Jaimy: “HOPMAN ruimtemakers haalt het maximale uit een ruimte. Alles klopt tot in de kleinste details.”

Als Maker bij HOPMAN ruimtemakers houdt Jaimy zich vooral bezig met de bouwkundige werkzaamheden. Als de Ruimtemakers beginnen aan een project, is Jaimy meestal de eerste die aan de slag gaat met een ruimte. Hij focust zich op het plaatsen van wanden en het maken van plafonds.

De basis

Ik ben 80% tot 90% van mijn tijd bezig met plafonds en het plaatsen van wanden. Op basis van de bouwkundige tekening en de plattegrond zorg ik ervoor dat de plafonds strak in de ruimte komen te zitten en plaats ik de wanden. Hoewel ik een plattegrond meekrijg, waarop staat waar alles moet komen, ben ik er zelf wel verantwoordelijk voor dat alles klopt en moet ik ervoor zorgen dat de plafonds zowel voor- als achterin het kantoor goed uitkomen. Soms betekent dit dat ik op de werkvloer toch iets moet aanpassen, ook al staat het op de plattegrond anders vermeld. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de rest van het team, maar ik krijg van de organisatie wel de vrijheid en het vertrouwen om dit soort zaken zelf netjes op te lossen. Met mijn werkzaamheden zet ik eigenlijk de basis neer voor een project, zodat de rest van het team aan de slag kan met de verdere realisatie en de inrichting.

Ruimtelijk inzicht

Om dit werk goed te kunnen verrichten, heb je ruimtelijk inzicht nodig en moet je nauwkeurig kunnen werken. Vooral als het gaat over de verdeling van de kantoren moet je goed opletten en van tevoren nadenken over hoe je dit gaat aanpakken. Je kunt niet halverwege bedenken dat het anders moet. Dan heb je namelijk heel veel werk voor niets gedaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Een mooi eindresultaat

Hoewel ik mij vooral focus op het bouwkundige aspect van de projecten en zelf niet betrokken ben bij het ontwerpen en inrichten van kantoorruimtes, vind ik het altijd leuk om te zien wat het eindresultaat is geworden. Vooral als het kantoor bemand is, juist omdat het kantoor altijd compleet leeg is als ik ermee aan de slag ga. Het is heel leuk om te zien dat we met het complete team van Ruimtemakers de situatie op de tekening dan opeens ook écht gerealiseerd hebben. HOPMAN ruimtemakers haalt het maximale uit een ruimte. Alles klopt tot in de kleinste details. Ik ben dan ook altijd wel een beetje trots dat ik aan dit soort projecten heb meegewerkt en dat ook ik mijn steentje heb bijgedragen aan weer een blije en tevreden klant.   

 

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 26 februari 2021

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!