Ruimtemaker Michelle: ‘Ik krijg er energie van als we met zijn allen enthousiast zijn.’

Een ruimte waarin de mens centraal staat zou de basis moeten zijn voor elke (kantoor)ruimte. Dat is iets waar interieurontwerper Michelle zich dagelijks mee bezig houdt. Haar werkzaamheden zijn breed en gevarieerd, maar ze doet alles met één doel: een werkbare ruimte creëren met de mens als eindgebruiker.

Puzzelen

We denken vanuit het programma van eisen van de opdrachtgever. We puzzelen op de plattegrond met de functies die de ruimte moet hebben. Wat is een logische plek? Op welke manier is de routing het beste? En op welke manier krijgt de medewerker de meeste energie? Wij als ruimtemakers kijken hoe we deze plattegrond kunnen inrichten op de werkende mens. Op een gegeven moment vind je een reden waarom een bepaalde functie op een bepaalde plek moet en daar ga je vervolgens omheen ontwerpen.

Het proces

Ik houd me als ontwerper bezig met 3D tekenen, concepten bedenken, het bij- en uitwerken van technische tekeningen en het uitzoeken van meubels voor verschillende projecten.

De materialen en meubels moeten bij elkaar passen. We maken moodboards per project om de juiste stijl te creëren en op basis daarvan maken we ontwerpkeuzes het beste binnen het concept past. Met 3D tekenen kunnen we het geheel visualiseren en zo kom je erachter hoe het ontwerp er in de ruimte uit komt te zien.

Oog voor detail

Als ontwerper is het een must om een oog voor detail te hebben. Dat houdt niet alleen in dat ik tijdens het ontwerpen op details let, maar ook of deze bij de uitvoering juist doorgevoerd worden. Dus ik zorg dat het gemaakte ontwerp goed gecommuniceerd wordt naar de klant, maar ook naar leveranciers en de Makers! Als interieurarchitect werk je op de millimeter, want alles moet kloppen.

Spannende kantoren

HOPMAN ruimtes zijn spannende ruimtes. We zijn niet bang om kleur en bijzondere materialen te gebruiken. We werken zo veel mogelijk met duurzame en vernieuwende materialen. Zo ben ik nu bezig met een project waarin terrazzo  van gerecycled kunststof wordt gebruikt.

We werken veel samen met leveranciers die een goed verhaal hebben. Zo werken we samen met De Vorm; zij verkopen meubels die zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. Ook zijn we bezig met leveranciers die meubels en materialen maken van oud papier. Dit ziet er echt prachtig uit!

Teamwork

Ik vind het ontzettend leuk om in teamverband te werken. Binnen het team werken we nauw met elkaar samen. We delen dezelfde passie voor interieur en zitten qua stijl op één lijn.

Ik krijg er zo veel energie van als we met zijn allen enthousiast worden van een project. Dat is echt waar ik het voor doe!

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 25 november 2020

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!