Ruimtemaker Jonathan: “Geweldig dat je met een goede kantoorinrichting het geluk en de productiviteit binnen een bedrijf kunt vergroten!”

Wie kent ze niet… De kantoorgebouwen met lange gangen, achter elke deur een ander hokje en hier en daar een vergaderzaal. De gang slechts onderbroken door een koffie- of kopieerapparaat waar je met een beetje geluk nog kans hebt om een collega even te vragen naar zijn weekendplannen. Of juist de grote en open kantoortuinen waar overal bureaus staan; de ene nog chaotischer dan de andere.

“Het werkt allebei niet lekker. Het eerste creëert een eilandjescultuur binnen een bedrijf en de tweede zorgt ervoor dat mensen overprikkeld raken en niet goed kunnen werken. Tegenwoordig zie je vooral een combinatie van de gesloten en open structuur,” vertelt Jonathan Hopman, oprichter en eigenaar van Hopman Ruimtemakers. En hij kan het weten. Met zijn bedrijf maakt hij kantoorinrichtingen die volledig aansluiten bij de wensen van deze tijd. “Mensen komen naar kantoor om te ontmoeten en te overleggen. Daar moet je je kantoor op inrichten. Ook zijn flexplekken meer nodig dan ooit, zodat het thuiswerken perfect te combineren is met het werken op kantoor. De ruimte moet een prettige omgeving zijn, die verschillende faciliteiten biedt voor de werknemer. Zodat hij op productieve manier aan zijn taken voor die dag kan werken.”

Liever niet standaard

Jonathan Hopman weet inmiddels samen met zijn team Ruimtemakers wat wel en wat niet werkt. Met elkaar hebben ze al veel kantoren ingericht, passend bij de wensen en de medewerkers. “Er kan zoveel meer dan vaak gedacht wordt. Wij willen werkgevers bewust maken van wat er allemaal mogelijk is in hun kantoor, om het werkgeluk en de productiviteit te vergroten.”

Jonathan spreekt graag van de Ruimtemakers-visie, maar dit betekent niet dat elke klant een zelfde type kantoor heeft na de “Hopman-metamorfose”. “Juist niet, want ons ontwerp moet allereerst aansluiten bij de klantvraag. Daarom beginnen we bij het begin en volgen we de gehele klantreis. Wat zie je als bezoeker wanneer je de route door het gebouw aflegt? Vaak stuit je eerst op een balie, maar wij doen dat liever anders. Bijvoorbeeld een koffiehoek als eerste entree. We kiezen liever niet voor standaard en spelen graag met kleuren en materialen met de kantoorinrichting. Verder kijken we naar het gevoel binnen een ruimte. Wat doe je door een wand juist wel of niet te plaatsen. Creëert het rust of bevordert het de creativiteit?”

Ontspanning tijdens werktijd is ook een belangrijk thema. Waar brengt de werknemer zijn pauze door? Een goed uitgeruste werknemer is veel productiever. Dus waarom geen ruimte voor een powernap, een workout of een spelletje? “Wij vinden het leuk en belangrijk om juist ook dit soort niet-standaard facetten mee te nemen in het ontwerp. Dat maakt voor ons echt het verschil.”

Focus op kantoorinrichting

Jonathan is trots op zijn bedrijf en vooral op zijn team. “Mijn achtergrond ligt in de bouwkunde en het bouwkundemanagement. In het bouwbedrijf van mijn vader heb ik ontzettend veel geleerd. We pakten elke klus aan en bouwden villa’s, kantoren, alles. Ik ontdekte in de loop der jaren dat ik me liever op één onderdeel wilde focussen. Kantoorinrichting sprak mij het meeste aan. Daar is zoveel winst te behalen bij zoveel bedrijven. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden in het bedrijf van mijn vader en besloot de focus te leggen op kantoren. Zo is Hopman Ruimtemakers ontstaan.”

Een hecht dreamteam

“Het mooie van ons bedrijf vind ik het totaalpakket dat we bieden. Vaak ontwerpt een architect, waarna de uitvoering door een aannemer wordt gedaan. Bij ons zit alles onder één dak. Wij pakken het ontwerp én de uitvoering zelf aan en alles wat daar tussenin zit, zoals planning en budgetgarantie. Ik vind alle facetten leuk, maar van de echte handel – inkoop en verkoop – gaat mijn hart sneller kloppen. Ook het neerzetten van een bedrijfsstrategie en het procesmanagement vind ik geweldig om te doen. En we doen het echt met elkaar. We vormen een hecht team met veel potentie. Met elkaar zetten we ons in voor hetzelfde doel: activerende en inspirerende kantoorruimtes maken voor onze enthousiaste klanten. Een geweldige drijfveer, elke opdracht pakken we met veel enthousiasme aan.”

Dromen over kantoorinrichting

Het gaat goed met Hopman Ruimtemakers, maar er valt altijd nog wel iets te dromen. “Het lijkt me echt te gek om een keer een complete kantoortoren van top tot teen in te richten. Ik zie het helemaal voor me: bovenaan beginnen en dan naar beneden: elke verdieping ontwerpen, bouwen en inrichten. Dat zou ik graag nog een keertje doen in mijn leven!”

Kennismaken?
Aan ambitie geen gebrek bij Jonathan en zijn team. Wil je ook een Ruimtemakers-kantoor? Of heb je wellicht een hele toren? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg naar meer productiviteit en werkgeluk.

Geschreven door Hopman Ruimtemakers geplaatst op 22 december 2021

Wil jij ook je merk versterken door een nieuwe inrichting? Neem contact op!